Bijeli derivati

1. DG EURO- BAS EN 590

Dizel je visokokvalitetno gorivo koje zadovoljava najnovije Euro zahtjeve. Proizvod po svim zahtjevima kvalitete odgovara važećoj europskoj normi EN 590 i prvenstveno je namijenjen za vozila koja imaju visoko učinkovite sustave – katalitičke konvertere/pretvornike za smanjenje štetnih sastojaka u ispušnim plinovima.

2. BMB 95 BAS- EN 228

BMB 95 je visokokvalitetno gorivo u skladu s najnovijim EURO zahtjevima. Riječ je o bezolovnom motornom benzinu, u skladu zahtjevima važeće europske norme EN 228.

3. Lož ulje ekstra lako

Lož-ulje ekstra lako (LUEL) odlikuje se jednostavnom upotrebom, nezahtjevnim skladištenjem i dobrom iskoristivošću energije. Prikladno je za upotrebu u domaćinstvima, kao i za veće korisnike (škole, obdaništa i preduzeća). Spada u čistije, pouzdanije i ekonomičnije izvore energije.

4. BMB-98

BMB 98 je visokokvalitetno gorivo u skladu sa evropskom normom EN 228 za motorne benzine, a koji se od ostalih motornih benzina dostupnih razlikuje po vrijednosti oktanskog broja. Radi se o bezolovnom bezsumpornom motornom benzinu najviše oktanske razine (IOB/MOB najmanje 98/88) namijenjenom svim tipovima vozila u čijoj se tehničkoj specifikaciji preporučuje korištenje visokooktanskog motornog benzina, a posebno se to odnosi na motorna vozila novije generacije (motori s visokotlačnim ubrizgavanjem goriva). Zadovoljava zahtjev za ograničenjem tvari u ispušnim plinovima u skladu sa Euro V zahtjevom.

5. Aditivirani DG EURO

Paket aditiva za dizelsko gorivo sadrži snažne komponente za čišćenje koje:
• sprječavaju nastanak i uklanjaju naslage na motoru
• razbijaju i čiste štetne naslage na sustavu za ubrizgavanje goriva
• omogućuju optimalno raspršivanje goriva u komori za sagorijevanje
• smanjuju potrošnju goriva zbog manjeg pjenjenja
• smanjuju trenje između pokretnih dijelova motora zbog povećane mazivosti

Kontakt osobe za motorna goriva: Amina Pašović.